veganer_topbillede.jpg
veganer_topbillede.jpg

det grønne køkken.

vegetar og veganer
hvad er forskellen?

Det er blevet hverdag for flere og flere danskere at have en kost, hvor kød fra dyr er fravalgt og hvor grøntsager og frugter i stedet pryder tallerkenen. Man snakker til daglig om veganere og vegetarer. Det kan være svært at finde rundt i de forskellige betegnelser – For hvad vil det sige, at være veganer eller vegetar? Hvad må man spise og hvordan skal man leve? Få svaret i de kommende afsnit.

Se tilbudsavisen her. Tilbudsavisen indeholder inspiration og et udvalg af aktuelle varer til en god pris.

Find din nærmeste butik her

hvad er en veganer?

En veganer kan defineres som en levemåde, hvor man undgår, for så vidt muligt, alle former for udnyttelse af dyr. Det gælder ikke blot som en del af kosten, men ligeledes som en del af tøj eller andre formål. Det vil sige, at leve plantebaseret og dermed undgå, udover kød, også andre animalske produkter som æg, mælk, honning, pels, uld, læder og produkter der er testet på dyr.

vegansk_hokaidosuppe_600x400.jpg

hvad er en vegetar?

En vegetar lever efter vegetarismen, der går ud på at leve af planteføde (frugt og grønt, nødder, frø mv.), hvor man kan vælge at gøre det med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg. En vegetar spiser ingen former for kød, fisk, fjerkræ eller andre biprodukter fra slagtning af et dyr. Der findes forskellige måder, hvorpå man kan praktisere vegetarisme på, se hvilke ved at klikke på krydset.

følg din lokale faktabutik.

Følg din lokale faktabutik på Facebook og gå aldrig glip af nyheder, inspiration og gode priser. De holder dig blandt andet opdateret på butikkens åbningstider, særlige events eller helt specielle varer.

vegansk_blomkål_600x400.jpg
veggie-madide.png

madidé pasta bolognese.