Claus Holm: Falafel på karrystegt blomkål





Falafel med karrystegt blomkål
Vi har i samarbejde med Kokken Claus Holm sammensat nogle forskellige hverdagsretter, som du nemt kan tilberede og imponere med.
Forventet arbejdstid:
- Forberedelse tid 10 min.
- Tilberedning 15 min. max
Det skal du bruge:
- 1 stk blomkål
- 1 dl vindruekerneolie
- Salt og peber
- 1 stk kål - du bestemmer
- 1 pakke friske falafler
- 1 bøtte skyr
- 1 bakke friske ærter (frosne virker også)
- Frisk mynte
- 1 tsk mynte
- 1 pakke nøddemix
- 1 appelsin
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk solsikkefrø
Sådan gør du:
- En pande sættes over – kom vindruekerneolie på – steg falafel af som anvist på pakken.
- Skær et par tykke skiver blomkål - der krydres med salt, peber og karry - steges på samme pande som falafel, når du er færdige med dem.
- Blomkål steges 5 min på hver side.
- Bland skyr med salt, spidskommen og hakkede nødder – mynte og ærter – samt en spsk olivenolie.
- Snit kål fint - vendes med olie, salt og appelsinsaft og skal.
- Kom blomkål på tallerkenen – fordel falafler og skyr – top med kål og frisk mynte.