Claus Holm: Falafel på karrystegt blomkål

Falafel 3
Falafel 4
Falafel 5
Falafel 1
Falafel 2

Falafel med karrystegt blomkål

Vi har i samarbejde med Kokken Claus Holm sammensat nogle forskellige hverdagsretter, som du nemt kan tilberede og imponere med.

Forventet arbejdstid:

  • Forberedelse tid 10 min.
  • Tilberedning 15 min. max

Det skal du bruge:

  • 1 stk blomkål
  • 1 dl vindruekerneolie
  • Salt og peber
  • 1 stk kål - du bestemmer
  • 1 pakke friske falafler
  • 1 bøtte skyr
  • 1 bakke friske ærter (frosne virker også)
  • Frisk mynte
  • 1 tsk mynte
  • 1 pakke nøddemix
  • 1 appelsin
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk solsikkefrø

Sådan gør du:

  • En pande sættes over – kom vindruekerneolie på – steg falafel af som anvist på pakken.
  • Skær et par tykke skiver blomkål - der krydres med salt, peber og karry - steges på samme pande som falafel, når du er færdige med dem.
  • Blomkål steges 5 min på hver side.
  • Bland skyr med salt, spidskommen og hakkede nødder – mynte og ærter – samt en spsk olivenolie.
  • Snit kål fint - vendes med olie, salt og appelsinsaft og skal.
  • Kom blomkål på tallerkenen – fordel falafler og skyr – top med kål og frisk mynte.