Logo
polsehorn
polsehorn

madpakker

madpakke idéer til børn såvel som voksne.

12_frokost_voksen_0.jpg

Du kender det sikkert: Duften af spegepølse og leverpostej breder sig i køkkenet, mens du helt rutineret smører de samme slags rugbrødsmadder, du har lavet i en årrække.

Det er måske tid til forandring? I så fald vi vil gerne stå for inspirationen.

Derfor giver vi dig her en række madpakke idéer og ny inspiration til, hvordan du kan forkæle dig selv og dine børn med mere spændende madpakker! 

inspiration til en sund, billig og lækker madpakke.

Et par klapsammenmadder, to gulerødder og et æble – lyder det lidt for bekendt? Det lader i hvert fald til at være madpakke-formlen i mange danske hjem.

Men det er bestemt heller ikke let at finde på noget nyt og spændende til madpakken hver dag – og det bliver heller ikke lettere af, at vi typisk har nogle krav og kriterier til madpakker såsom:

  • Det skal være sundt

  • Det skal være billigt

  • Det skal være lækkert

  • ...Og det må ikke være en tidsrøver


Med ovenstående kriterier in mente, giver vi dig en masse spændende madpakke idéer, der kan gøre hverdagens madpakker lidt mere interessante.

Madpakke_1
grove_boller_med_aebler_kanel.jpg

sunde boller i stedet for rugbrød.

Rugbrød er og bliver en sand klassiker på middagsbordet og i madpakken i Danmark. Det er sundt, praktisk, billigt og let at variere med forskelligt pålæg. Det kan dog blive en anelse trivielt at spise de samme klapsammenmadder dag ud og dag ind.

Derfor kan det måske være en idé at variere mellem rugbrød og sunde boller. Det kræver dog, at du afsætter lidt til at bage bollerne. Finder du eks. tid en søndag, kan du lave et stort parti, så du har til hele ugen – og husk, du kan sagtens fryse friske boller og optø dem natten til den dag, du skal bruge dem.

idéer til forskellige slags sunde boller. 

Vi har samlet de bedste opskrifter på boller, så er det bare op til dig at vælge, hvad du har lyst til at putte i madpakken. Kan du slet ikke overskue at vælge i mellem alle de gode opskrifter, så har vi udvalgt fire forskellige til dig her:  

gulerodsboller.jpg
grove_boller_med_banan_chokolade.jpg

Prøv eksempelvis vores opskrift på boller med banan og chokolade. Bollerne spises, som de er uden pålæg – og de kan også let udgøre en lækker morgenmad, der er lige til at tage med på farten på de travle morgener.  

Ønsker du en lidt sundere variant, er rodfrugtboller med havregryn et oplagt valg. Denne bolletype kan også let varieres fra gang til gang – du finder blot en ny rodfrugt at putte i.  

En tredje mulighed, der nærmest kan karakteriseres som en ny-klassiker, er gulerodsboller.

Sidst, men ikke mindst, kan vi også varmt anbefale boller med æble og kanel

madpakke-wraps med tun, skinke eller kylling.

En anden mulighed, der næsten er en sikker vinder hos de fleste børn, er wraps med tun, skinke eller kylling – og det tager lige så kort tid at forberede, som tiden det tager at smøre en stak klapsammenmadder.

Når du har valgt protein, mangler du bare lidt salat, evt. grøntsager og dressing, og så er madpakken på plads! Let og lækkert.

Tortillabrødene kan let udskiftes med eks. en grovbolle eller laves i en pitabrødvariant for forandringens skyld – eller du kan helt udlade brødet og i stedet tage en salat med i madpakken.

tortillas_madpakke
2_sunde_snacks_tt-cover.jpg

lad sunde snacks gøre forskellen. 

Ofte skal der så lidt til for at gøre en stor forskel. Det samme gælder, når det kommer til madpakker. Du behøver altså ikke nødvendigvis at gentænke hele måden, du laver madpakker på – en lille ekstrating, som eks. en lækker sund snack, vil gøre de fleste børn ellevilde.

Du kan således nøjes med at toppe en traditionel, dansk rugbrødsbaseret madpakke af med en sund og lækker snack – og dine børn vil elske det.

Der er mange måder, du kan peppe madpakken op på. Vælg f.eks. imellem to sunde snacks med kakao/kanel og dadler. Eller endnu bedre pak madpakken med begge snacks - så er dagen reddet! 

Du kan også lave nogle sunde cookies, med banan, peanutbutter og chokolade. Et lækkert alternativ til den lille sult for både børn og voksne. 

cover-cookies.jpg

minipizza og pølsehorn bagt med fuldkornsdej.

cover_1_minipizza.jpg

Minipizza eller pølsehorn er en anden mulighed, de fleste børn vil sætte stor pris på. Du kan evt. skifte hvedemelsdejen ud med en fuldkornsdej, hvis du vil gøre pizzasneglene eller pølsehornene sundere.

Lav evt. store portioner og frys ned, når du beslutter dig for at lave pizzasnegle og pølsehorn, så du har til længere perioder ad gangen.

hjemmelavede müslibarer.

Müslibarer er en anden madpakkemulighed, der helt sikkert også vil være et stort hit hos de fleste børn – og voksne for den sags skyld.

Der findes mange gode müslibarer på hylderne i fakta, men du kan også selv gå de ekstra meter og følge denne opskrift på hjemmelavede müslibarer. 

cover-hjemmelavet-mu-slibar.jpg

gode tilbud til madpakken.

Nu er vi sikre på, at du er helt klar til at kaste dig over planlægningen af en eller flere lækre madpakker. Men du kan også finde inspiration blandt faktas mange gode tilbud i tilbudsavisen. 

Du kan finde din faktas åbningstider her. Så ved du, hvornår du kan handle ind til madpakken. 

Find butik
Tilbudsavis