Fakta har nu modtaget den internationalt anerkendte ISO 50001 energicertificering, der er beviset på, at også Fakta er helt fremme, når det kommer til energioptimering i detailbranchen.

”Det giver værdi, at Fakta bidrager til de globale klimamål om at nedbringe CO2 udslip og forurening generelt. Derudover giver de enkelte energibesparelsestiltag os nogle økonomiske fordele, idet vores forbrug ganske enkelt reduceres”, siger John Hornbech Christensen, direktør i Fakta.

Energibevidste medarbejdere
Men det er ikke kun topledelsen, der har taget godt imod de nye tiltag. Medarbejderne er også blevet involveret i forandringerne, fortsætter John Hornbech Christensen.

”Medarbejderne er blevet inddraget og orienteret via diverse kanaler som ugebrev, film og en intern Facebook gruppe, hvor de er blevet opfordret til at tænke i energibesparelsestiltag. Derudover vil vores medarbejdere også gerne bidrage til et bedre klima og et lavere energiforbrug”.

En af filmene, som Fakta har brugt til at motivere medarbejderne er bl.a. denne satirefilm, der er produceret til formålet: Sådan inspirerede vi til energi2020 projektet

Skal fortsætte med at blive bedre
Selvom beviset er i hus, hviler Fakta ikke på laurbærrene – tværtimod. Butikskæden forpligter sig nu og i fremtiden til at blive endnu bedre til dét med energi. Dermed er dette kun begyndelsen til store besparelser på energien og en indfrielse af den samlede plan i Coop om at spare 20 % på energien i 2020.

Her ses energiteamet sammen med Faktas direktør John Hornbech Christensen og driftschef Niels Rasmussen, efter de har fået overrakt beviset på den gode energi.

Se tilbudsavisen her. Tilbudsavisen indeholder inspiration og et udvalg af aktuelle varer til en god pris.

Find din nærmeste butik her